Surse Reuters: Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din Rusia și va rămâne la putere și după 2024

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, potrivit unor surse Reuters. FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, o mișcare care îl va menține la putere cel puțin până în 2030, deoarece președintele rus consideră că „trebuie să conducă Rusia în această perioadă, care este cea mai periculoasă din ultimele decenii”, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

Putin, căruia Boris Elțin i-a înmânat președinția în ultima zi a anului 1999, a fost deja președinte mai mult decât oricare alt conducător rus de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Putin a împlinit 71 de ani pe 7 octombrie.

Sursele, care au vorbit cu Reuters sub condiția anonimatului din cauza sensibilității politicii Kremlinului, au declarat că pregătirile pentru alegeri au început deja.

Pentru Putin, despre care sondajele de opinie arată că se bucură de o mare popularitate printre ruși, alegerile sunt o formalitate, dacă va candida: cu sprijinul statului și al mass-mediei de stat sunt șanse foarte mari să câștige.

„Decizia a fost luată. El va candida”, a declarat una dintre surse. Și alte surse au confirmat informația.

„Lumea pe care o privim este foarte periculoasă”, a spus una dintre surse.

Putin a luat decizia recent și că anunțul va veni în curând

O sursă diplomatică străină, care a solicitat, de asemenea, anonimatul, a declarat că Putin a luat decizia recent și că anunțul va veni în curând.

În timp ce mulți diplomați, spioni și oficiali străini spun că se așteaptă ca Putin să rămână la putere pe viață, până acum nu a existat nicio confirmare specifică a planurilor sale de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2024.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze. Peskov a declarat în septembrie că, dacă Putin decide să candideze, atunci nimeni nu va putea concura cu el.

Alegerile prezidențiale din Rusia nu vor fi amânate din cauza războiului din Ucraina, ci se vor desfășura la data deja stabilită de 17 martie 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la începutul acestui an.

Vladimir Putin a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent. În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri