„Testul ceștii de cafea” prin care un director își alege angajații. Mulți oameni îl critică: „Se joacă cu mintea ta”

Data publicării:
cana de cafea pe un birou in fata unui caiet si a unei perechi de ochelari
„Testul ceștii de cafea” prin care un director își alege angajații. Foto: Profimedia

Un director a devenit viral pe rețelele sociale după ce a povestit că selectează candidații care vin la interviurile de angajare în baza unui „test al ceștii de cafea”. Dar mulți oameni îl critică și îl acuză că „se joacă cu mintea” persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, relatează Business Insider.

Trent Innes, director de dezvoltare la SiteMinder, a vorbit la podcastul The Venture în 2019, când era încă directorul general al Xero Australia, despre strategia sa de angajare. Innes a spus că angajează oamenii doar dacă se oferă să-și ducă ceștile de cafea la bucătărie, la sfârșitul interviului de angajare.

El a explicat că întotdeauna îi duce pe candidați la o plimbare până la bucătărie, pentru a le oferi apă, cafea, o ceașcă de ceai sau o băutură răcoritoare.

„Apoi venim înapoi și are loc interviul. Întotdeauna vreau să văd dacă la sfârșitul interviului persoana vrea să-și ducă ceașca goală înapoi în bucătărie”, a spus el.

„Poți să dezvolți aptitudini, poți dobândi cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine”, a explicat Innes de ce o astfel de sarcină minoră este atât de importantă pentru el.

Majoritatea candidaților s-au oferit să-și ducă ceașca înapoi, față de doar câțiva care nu au făcut acest lucru, a remarcat Innes la acea vreme.

Episodul de podcast a reapărut acum pe rețelele sociale, devenind viral atât pe TikTok, cât și pe Reddit. Unii utilizatori ai rețelelor sociale spun însă că strategia lui Innes este manipuloare.

Sub un clip postat TikTok despre podcast, cu peste 24.000 de aprecieri, un utilizator a scris: „Mi se pare ciudat să-ți speli propria ceașcă la un interviu, din moment ce ești oaspete acolo. Aș întreba probabil ce trebuie să ac cu ceașca”.

Un alt utilizator a comentat: „Bine de știut. Dacă un angajator joacă astfel cu mintea ta, este un semnal că trebuie să închei interviul chiar acolo."

„Șeful a spus de fapt că manipulează în mod activ potențialii angajați pentru a lua ceva de băut, totul pentru a-și putea juca jocul psiho-social deranjant”, a scris un utilizator de Reddit.

„Deci nu-și comunică nevoile și pedepsește oamenii pentru că nu îi citesc gândurile? Pare un șef prost”, a scris un alt utilizator.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri