Toți americanii vor primi același mesaj pe telefon astăzi, într-un interval de 30 de minute

Data publicării:
o femeie se uita la ecranul unui telefon mobil
Toți americanii care au telefoane mobile vor primi astăzi același mesaj. Foto: Profimedia

Toți americanii care au telefoane mobile vor primi astăzi, la ora locală 2:20 PM (21:20 PM, ora României) un mesaj pe telefon. Este o alertă trimisă de guvernul federal al SUA, relatează CNN.

Autoritățile americane au anunțat că vor face miercuri după-amiază un test la nivel național pentru sistemul de alertă de urgență și al alertelor de urgență wireless. Partea EAS a testului va trimite o alertă de urgență tuturor posturilor radio și TV, în timp ce partea WEA a testului va trimite alerte către toate telefoanele mobile ale americanilor.

„Scopul testului din 4 octombrie este de a ne asigura că sistemele continuă să fie mijloace eficiente de avertizare a publicului cu privire la situații de urgență, în special cele la nivel național”, a spus Agenția Federală de Management al Urgențelor, care face testul în coordonare cu Comisia Federală de Comunicații.

La ora locală 2:20 PM, toate telefoanele ar trebui să primească o alertă și un mesaj text care spune: „ACESTA ESTE UN TEST al Sistemului național de alertă de urgență. Nu este necesară nicio acțiune.”

Mesajul va fi trimis fie în engleză, fie în spaniolă, în funcție de setările de limbă ale telefonului mobil. Textul va fi însoțit de un ton și o vibrație speciale, care să facă alerta accesibilă inclusiv persoanelor cu dizabilități.

Testul va fi răspândit de către releele de telefonie mobilă timp de aproximativ 30 de minute, începând cu ora 14:20 ET, a spus FEMA. În acest timp, toate telefoanele compatibile care sunt pornite și se află în zona de acoperire a unui turn de telefonie activ ar trebui să primească mesajul text.

De asemenea, toate posturile de radio și televiziune vor difuza o alertă de urgență în același timp. Acest mesaj, care va dura aproximativ un minut, va spune: „Acesta este un test la nivel național al Sistemului de alertă de urgență, emis de Agenția Federală de Management al Urgențelor, care acoperă Statele Unite între orele 14:20 și 14:50 ET. Acesta este doar un test. Nu este necesară nicio acțiune din partea publicului.”

Acesta va fi al șaptelea test la nivel național al Sistemului de Alertă de Urgență pentru alerte trimise la radio și TV și al doilea pentru alerte pe telefoanele mobile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri