Tragedie aviatică. Un AN-12 rămas fără combustibil s-a prăbușit în Ucraina

Data publicării:
avion prabusit ucraina - lv.dsns.gov.ua
Foto: lv.dsns.gov.ua

Tragedie aviatică în Ucraina. Un avion militar cargo s-a prăbușit în timpul manevrelor de aterizare forțată după ce a rămas fără combustibil. Cel puțin cinci oameni au murit și alți trei au ajuns în stare gravă la spital.

avion prabusit ucraina 2 - lv.dsns.gov.ua
Foto: lv.dsns.gov.ua

Aeronava militară de transport, un Antonov 12 ce aparține unei companii ucrainene, a decolat la primele ore ale dimineții. Preluase o încărcătură din Spania și ar fi trebuit să ajungă cu ea în Turcia. A rămas fără combustibil deasupra Ucrainei, iar în jurul orei locale 7:00 a dispărut de pe radare.

Au cerut realimentare de urgență în Liov, dar nu au mai reușit să ajungă la aeroport”, a declarat Andrei Sanovoi, primarul orașului Liov.

Echipele de salvare au găsit avionul prăbușit pe câmp, la aproximativ 2 kilometri de aeroport, după ce unul dintre membrii echipajului a alertat serviciile de urgență. În imaginile filmate la fața locului, se poate vedea una dintre aripi serios avariată, iar la câțiva metri de epavă a fost găsită una dintre elice.

Am intrat în interiorul avionului după ce am tăiat (bucăți, n.r) din față și din coadă”, a explicat un membru al echipelor de intervenție.

Anchetatorii încearcă acum să afle de ce aeronava nu avea combustibil suficient pentru a ajunge la destinație.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri