Trump a refuzat invitația lui Zelenski de a veni la Kiev să discute de război

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Foto: Profimedia Images

Candidatul republican la alegerile prezidențiale americane de anul acesta, fostul președinte Donald Trump, crede că nu este „potrivit” pentru el să viziteze Ucraina în acest moment, pentru că nu deține nicio funcție oficială, au transmis reprezentanții săi de campanie, miercuri, refuzând invitația făcută de președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski l-a invitat pe fostul președinte să vină la Kiev să discute despre planurile sale de pace în Ucraina, după ce Trump s-a lăudat că poate să încheie războiul „în 24 de ore”.

Trump, un politician în general lipsit de idei care preia cele mai radicale idei ale bazei sale electorale fără să se gândească la ele, în speranța că va obține capital electoral, ar fi declarat în privat că intenționează să oblige Ucraina să cedeze teritoriile ocupate Rusiei pentru a încheia războiul.

Trump este, de asemenea, cunoscut pentru admirația față de Putin și pentru laudele sale pentru dictatorul de la Moscova.

Reprezentanții de campanie ai lui Trump au declarat, miercuri, că Zelenski nu a făcut o solicitare oficială.

„Nu a existat o solicitare din patea lui Zelenski, iar președintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit pentru el să meargă în Ucraina acum pentru că nu este comandantul suprem al forțelor armate”, au transmis reprezentanții lui Trump.

În ciuda susținerilor lui Trump, surprinzător de „cuminte” în abordare, având în vedere declarațiile și acțiunile sale din trecut, candidații la președinție din SUA au mai călătorit, anterior, în străinătate, într-o încercare de a se profila și pe planul politicii externe.

Foștii contracandidați ai lui Trump la nominalizarea republicană, precum fostul vicepreședinte Pence sau Chris Christie au mers în Ucraina în timpul campaniei. Inclusiv Trump a vizitat Mexicul în timpul primei sale campanii, în 2016.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri