Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost „abuzat” după moarte, acuză văduva lui

Data actualizării: Data publicării:
femeie blonda cu parul prins
Iulia Navalnaia a spus în Parlamentul European că trupul soțului ei a fost „abuzat” după moarte FOTO: Profimedia Images

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost „abuzat” după moarte, a spus soția lui miercuri, de la tribuna Parlamentului European. În același timp, Iulia Navalnaia a spus că se teme că la înmormântarea lui vor fi incidente și autoritățile vor face arestări.

Iulia Navalnaia a spus că Strasbourg a fost unul dintre orașele preferate ale cuplului, dar că „nu se mai plimbă” aici împreună cu familia, ci în loc adresează parlamentului cu privire la moartea soțului ei într-o colonie penală din Arctica.

Văduva lui Aleksei Navalnîi nu s-a ferit să spună că Vladimir Putin i-a „omorât” soțul, că acesta a fost „torturat timp de trei ani” la ordinul lui, „înfometat și izolat de lumea exterioară” într-o „celulă minusculă” și i s-au refuzat vizitele, apelurile telefonice și chiar scrisorile.

„Și apoi l-au ucis. Chiar și după aceea i-au abuzat trupul și i-au abuzat mama”, a spus Iulia Navalnaia.

Soția opozantului rus și-a exprimat îngrijorările cu privire la înmormântarea care va avea loc vineri. A spus că nu poate fi sigură dacă evenimentul va fi pașnic sau „dacă poliția îi va aresta pe cei care vin să-și ia rămas bun de la soțul meu”.

Aleksei Navalnîi, critic virulent al preşedintelui Vladimir Putin, a murit într-o colonie penitenciară îndepărtată din regiunea arctică rusă la 16 februarie, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza unor acuzaţii false. El va fi înmormântat vineri într-un cimitir din Moscova, după eforturi îndelungate ale familiei de a-i recupera trupul.

Editor : A.R. | D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri