Ucraina acuză 16 atacuri ale separatiştilor proruși din estul ţării în ultimele 24 de ore

Data publicării:
soldați ucraineni
Foto: Andrew Burton/Getty Images

Armata ucraineană a comunicat miercuri că s-a confruntat cu 16 atacuri lansate în ultimele 24 de ore de separatiştii proruşi, care au folosit mortiere, lansatoare de grenade şi mitraliere. Atacurile s-au soldat cu doi morți - un soldat şi un civil ucraineni.

Acesta este al doilea incident soldat cu victime în doar câteva zile în Donbas, în estul Ucrainei, scrie Agerpres, preluând AFP.

Armata ucraineană precizează într-un comunicat pe Facebook că „trei soldaţi au fost răniţi de schije, dintre care unul a decedat la spital”. Un soldat ucrainean îşi pierduse viaţa duminică.

Un civil a fost ucis într-un alt bombardament la Novoselivka Druha, o localitate aflată sub controlul Kievului în regiunea Doneţk, a indicat pe Facebook şeful administraţiei regionale, Pavlo Kirilenko.

Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se opun în această regiune din 2014 într-un conflict care s-a soldat deja cu peste 13.000 de morţi. Acordurile semnate în 2015 au permis reducerea violenţelor, care încă se mai produc sporadic, cu victime, însă soluţionarea politică a conflictului se află în impas.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri