Ucraina revendică un atac cu drone împotriva a două rafinării din Rusia

Data publicării:
Dronă controlată de soldați ucraineni
Dronă ucraineană. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Ucraina a revendicat vineri un atac cu drone lansat în cursul nopţii asupra a două rafinării de petrol din Rusia, în regiunea Krasnodar din sud, în timp ce Ministerul Apărării rus a spus că a neutralizat 19 dintre aceste dispozitive.

„Dronele serviciului (de securitate ucrainean) au lovit în acelaşi timp două rafinării din regiunea Krasnodar: nu numai (rafinăria) Ilski, ci şi (rafinăria) Afipski”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor speciale ucrainene, potrivit Agerpres.

La rafinăria Ilski, potrivit acestei surse, „a izbucnit un incendiu de amploare şi unitatea sa de procesare primară, cu o capacitate de 3,6 milioane de tone pe an, a fost avariată”.

Această rafinărie fusese deja vizată de un atac cu drone ucrainean anul trecut.

Rafinăria Afipski a fost şi ea „lovită”, însă „consecinţele atacului sunt în curs de evaluare”, a explicat aceeaşi sursă.

Kievul şi-a intensificat în ultimele luni atacurile cu drone şi rachete care vizează instalaţiile energetice şi militare de pe teritoriul rusesc, un mijloc de a priva Moscova de resursele cheie pentru a-şi continua atacul asupra Ucrainei.

"Aceste rafinării sunt ţinte legitime. Nu numai că lucrează pentru apărare şi furnizează combustibil trupelor ruse, dar sunt şi importante pentru economia rusă", a explicat sursa ucraineană.

Serviciile de urgenţă locale ruse din regiunea Krasnodar au recunoscut existenţa unui incendiu la rafinăria de petrol Ilski, fără a face totuşi o legătură între acest incident şi atacul cu drone raportat de Ministerul Apărării rus.

Armata rusă a anunţat că a neutralizat, în cursul nopţii de joi spre vineri, 19 drone ucrainene în patru regiuni diferite şi deasupra Mării Negre şi că acest atac a avut ca ţintă în special infrastructura energetică.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri