Ucrainenii au distrus „Soarele arzător”. Un lansator rusesc TOS-1A a fost aruncat în aer de o dronă kamikaze

Data publicării:
-1.---46-ezgif.com-optimize

Ucrainenii au distrus un lansator de rachete termobarice TOS-1A al rușilor cu o dronă kamikaze. Imaginile au fost publicate de armata ucraineană pe rețeaua socială X.

Lansatorul multiplu TOS-1A, supranumit „Soarele arzător”, este o variantă îmbunătățită a lansatorului TOS-1, supranumit „Buratino”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit experților în armament, lansatorul multiplu TOS-1A, care poate trage și cu proiectile termobarice, are o serie de dezavantaje: raza scurtă de acțiune, timpul mare de reîncărcare, combinate cu faptul că muniția de la bord este extrem de inflamabilă. Toate acestea îl fac o țintă ideală pentru dronele ucrainene, care distrug cu costuri infime un echipament de 6 milioane de dolari.

La începutul acestui an, ucrainenii au distrus mai multe lansatoare TOS-1A folosind drone kammikaze sau sistemele HIMARS.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri