25 de oameni au fost spitalizaţi în urma unui accident chimic la o fabrică din Germania

Data actualizării: Data publicării:
echipaje de pompieri la o fabrica din konstanz germania unde a avut loc un accident chimic
25 de persoane au fost spitalizate cu iritaţii ale tractului respirator după ce au inhalat fum în urma unui accident chimic la o fabrică din Konstanz. Foto: Profimedia

Un total de 25 de persoane au fost spitalizate vineri cu iritaţii ale tractului respirator după ce au inhalat fum în urma unui accident chimic la o fabrică din Konstanz, în sudul Germaniei, relatează dpa.

Angajaţi ai companiei care produce soluţii de procesare a fructelor pentru industria alimentară şi a băuturilor au detectat în cursul dimineţii prezenţa unui gaz coroziv, a explicat poliţia. Gazul emana dintr-un container amplasat la subsol.

Situaţia era de natură să le pună în pericol viaţa, dar un angajat a acţionat rapid şi a procedat corect, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor, scrie dpa, citată de Agerpres.

Bărbatul, echipat cu costum de protecţie complet, a folosit un stivuitor pentru a muta containerul în afara clădirii, unde gazul s-a putut evapora fără a pune în pericol mediul sau pe localnici.

Primele elemente ale anchetei au stabilit că joi în containerul de 1000 de litri fuseseră mixate două substanţe - acid azotic şi un detergent Horolith - pentru producerea unui agent de curăţare a cazanelor, dar din motive necunoscute temperatura a crescut şi s-a produs o reacţie chimică, rezultând o emanaţie de gaz cu înaltă toxicitate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri