5 minute spaniole. Consulatul României din Madrid are un sediu nou

Data publicării:
icon-2

Stația de metrou Sierra de Guadalupe și statia de tren Cercanias Vallecas - acesta este punctul ce trebuie reținut de acum încolo de toți românii din Spania și, mai ales, din zona Madrid care vor să apeleze la serviciile consulare.

Aflată la parterul unei clădiri moderne din sudul capitalei Spaniei, secția consulară a Ambasadei României la Madrid oferă în sfarsit standarde occidentale a serviciilor consulare. Chiar dacă spațiul rezervat solicitanților s-a dublat, la fel și numărul de ghișee, totuși, la prima oră a zilei, am găsit aglomerație. Însă nu dezordine, spre satisfacția celor prezenți.

Obișnuiți cu servicii de calitate din partea autorităților spaniole, românii așteptau de mult timp o schimbare în bine”, a declarat Irina Marin, consul șef de secție consulară în Madrid.

Rămâne însă o altă mare nemulțumire a românilor ce trăiesc în Spania. E vorba de nivelul taxelor consulare, unul din cele mai ridicate în comparație cu alte țări membre ale Uniunii Europene. Rezolvarea situației stă în voința politică a Guvernului și a Parlamentului de la București. Până acum, doar capitolul promisiuni a fost complet, niciuna însă nu a fost pusă în aplicare în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri