Adresă din Grecia pe scrisoarea-capcană de la sediul FMI din Paris

Data publicării:
Tributes And Reaction To Paris Terror Attacks After Gunmen Kill 17 People
PARIS, FRANCE - JANUARY 12: Armed security stand outside a Jewish School as the French Interior Minister Bernard Cazeneuve meets police officers after a visit to the school in the Jewish quarter of the Marais district on January 12, 2015 in Paris, France. Mr Cazeneuve visited the area to inspect the deployment of thousands of troops and police to bolster security at 'sensitive' sites including Jewish schools. An estimated one million people converged in central Paris yesterday for a Unity March joining in solidarity with the 17 victims of last week's terrorist attacks in the country. French President Francois Hollande led the march and was joined by world leaders in a sign of unity. The terrorist atrocities started on Wednesday with the attack on the French satirical magazine Charlie Hebdo, killing 12, and ended on Friday with sieges at a printing company in Dammartin en Goele and a Kosher supermarket in Paris with four hostages and three suspects being killed. A fourth suspect, Hayat Boumeddiene, 26, escaped and is wanted in connection with the murder of a policewoman. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Ministrul grec al ordinii publice, Nikos Toskas, a anunţat joi după-amiază că adresa de expediere înscrisă pe scrisoarea care a explodat la sediul Fondului Monetar Internaţional din Paris era din Grecia. De asemenea, o angajată a instituţiei a fost rănită uşor în urma exploziei de la FMI, informează News.ro.

Tributes And Reaction To Paris Terror Attacks After Gunmen Kill 17 People
FOTO: Gulliver/Getty Images

Autorităţile franceze tocmai ne-au informat că scrisoarea a fost expediată din Grecia”, a declarat ministrul Toskas într-un interviu pentru postul de televiziune Ant1 Television.

Explozia a avut loc în momentul deschiderii scrisorii-capcană de mici dimensiuni, care conţinea o cantitate scăzută de explozibil, cel mai probabil o petardă sau artificii.

Sediul Fondului Monetar Internaţional se află pe bulevardul Iena, în arondismentul al XVI-lea din metropola Paris.

Luni, un pachet cu explozibili a ajuns la sediul ministerului german de Finanţe de la Berlin, fiind adresat ministrului Wolfgang Schaeuble. Respectivul colet a fost expediat de o grupare anarhistă din Grecia.

Schaeuble, ca şi FMI, este extrem de contestat în Grecia, pentru că au cerut impunerea unor măsuri de austeritate, în schimbul unor pachete de salvare pentru executivul de la Atena.

Conspiraţia Celulelor de Foc, una dintre numeroasele grupări violente antisistem din Grecia, a recurs iniţial la incendieri, însă s-a orientat către atentate în mai 2009. În 2011, şase dintre membrii săi au fost trimişi la închisoare, cu condamnări între 11 şi 37 de ani de detenţie.

Gruparea este acuzată de forţele de ordine că s-a aflat în spatele a aproximativ 150 de acte infracţionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcană ambasadelor europene de la Atena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri