Ambasadă germană acuzată de „muncă disimulată” şi facturări false

Data publicării:
german flag shutterstock
Foto: Shutterstock

Şeful diplomaţiei germane Sigmar Gabriel a dispus o anchetă cu privire la acuzaţii de muncă disimulată şi facturi false la Ambasada Germaniei la Paris, relatează AFP, citată de News.ro.

german flag shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministrul a cerut o „inspecţie specială” cu privire la aceste presupuse practici, denunţate de către doi foşti salariaţi ai ambasadei care au chemat statul german în justiţia franceză sub acuzaţia de „muncă disimulată” şi „concediere abuzivă”, a anunţat Ministerul german de Externe duminică într-un comunicat transmis AFP.

Potrivit ziarului Le Monde, care a dezvăluit cazul, acest sistem de remuneraţii nedeclarate, înfiinţat în Ambasadă, prevede plata către angajaţi a unor venituri suplimentare în numerar, în parte printr-un mecanism de facturare falsă legată de evenimente organizate la reşedinţa ambasadorului de către întreprinderi.

„CÂTEVA SUTE DE MII DE EURO”

Sumele în joc ar fi de „câteva sute de mii de euro începând din 2007”, dezvăluie cotidianul.

Cei doi salariaţi în litigiu cu Ambasada spun că au fost concediaţi deoarece au pus în discuţie acest sistem.

Ministerul german de Externe a anunţat că va analiza acuzaţiile celor doi foşti salariaţi înainte să recunoscă nereguli trecute, răspunzând astfel unei parlamentare din cadrul Verzilor.

Practicile de facturare „nu corespundeau normelor obişnuite”, a recunoscut un oficial de rang înalt de la Ministerul german de Externe, citat într-un comunicat.

Acest scandal „trebuie să fie clarificat complet, iar cei (găsiţi) vinovaţi (trebuie) să dea socoteală”, a îndemnat parlamentara ecologistă Franziska Brantner pentru cotidianul Koelner Stadt-Anzeiger.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri