Asalt la granița spaniolă. Sute de africani au încercat să pătrundă în două enclave din Maroc

Data publicării:
gard granita spania maroc

La Melilla, peste o sută de oameni au escaladat gardul de la frontieră, iar apoi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine care încercau să îi împiedice să pătrundă pe teritoriul spaniol. Şi la Ceuta au ajuns 350 de imigranţi. Cei mai mulţi au venit înot. Este o situaţie care îngrijorează din ce în ce mai mult autorităţile spaniole.

Acesta cel mai mare val de emigranți subsaharieni care încearcă să ajungă în cele două enclave spaniole de pe teritoriul Africii.

Surpriza este violența cu care aceștia au încercat să pătrundă în cele două enclave. În primul atac, la care au participat aproape 350 de persoane, Poliția și Garda Civilă din Spania au fost luate prin surprindere.

Dacă primul val a fost respins, a existat un alt doilea val, de aproximativ 100 de persoane, însă, până la urmă, doar 91 de persoane au ajuns la Centrul de primire din Ceuta, care este deja supraglomerat. Aici pot sta doar 480 de persoane și deja sunt adăpostite o mie de persoane.

Cei care ajung la acest centru vor fi transferați către centre de primire din peninsula iberică, unde este decis dacă pot fi primiți în Spania sau dacă sunt repartizați către alte țări din UE care doresc să-i primească.

Astăzi se estimează că sunt aproximativ 600 de persoane dincolo de graniță, care așteaptă un prilej pentru a sări gardurile sau pentru a ajung înot în cele două enclave.

Marocul primește anual milioane de euro pentru a-și securiza frontierele tocmai pentru că cei care încearcă să treacă granița vin și din alte țări africane. Din Spania au fost trimise forțe de ordine pentru a suplimenta numărul jandarmilor pentru că vremea se va înrăutăți în zonă și astfel de încercări se estimează că vor fi din ce în ce mai dese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri