Atac cu cuțitul la metroul din Munchen. Un român, printre victime

Data actualizării: Data publicării:
860x860

Este stare de alertă la Munchen, unde mai multe persoane au fost înjunghiate de un bărbat, sâmbătă dimineaţă, în staţia de metrou Rosenheimer Platz. Printre victime figurează și un român.

ACTUALIZARE 16:57 Autoritățile germane au actualizat bilanțul atacului. Sunt opt răniți, printre care și un român. Niciuna dintre victime nu are însă răni care să-i pună viața în pericol.

Potrivit Ministerului român de Externe, românul a fost rănit ușor. A primit îngrijiri la fața locului și nu a necesitat spitalizare.

ACTUALIZARE 13:50 Forțe speciale ale poliției germane au reținut un suspect în cazul atacului cu cuțit comis sâmbătă dimineața în orașul Munchen, potrivit ediției online a ziarului german Bild, relatează Agerpres.

Ziarul nu a precizat sursa pentru această informație. Poliția urmaă să țină o conferință de presă.

Potrivit unui nou bilanț, cinci persoane au fost rănite ușor sâmbătă dimineața la Munchen (sudul Germaniei), în diverse locuri din jurul stației de metrou Rosenheimer Platz de un bărbat înarmat cu un cuțit, care a reușit să fugă.


Autorităţile spun că starea victimelor este stabilă. Imediat după ce a comis atacul, suspectul, un bărbat de aproximativ 40 de ani, s-a făcut nevăzut. Potrivit poliției locale, bărbatul, care are în jur de 40 de ani, a fugit pe o bicicletă neagră. El purta pantaloni gri, o jachetă de jogging și avea de asemenea un russac și un covoraș izolator pentru camping. 

Poliţia este acum pe urmele lui, a restricţionat traficul în zona staţiei de metrou şi i-a sfătuit pe oameni să nu iasă din case, în următoarele ore.

În ajutorul forţelor de ordine, un elicopter survolează oraşul în căutarea de indicii.

Pentru moment, poliţia nu a spus dacă incidentul ar putea fi unul de natură teroristă. Anul trecut, în Germania au avut locuri cinci atacuri teroriste şi au fost prevenite alte şapte. Orașul Munchen a fost în iulie 2016 teatrul unui atac sângeros comis de un adolescent germano-iranian care a ucis nouă persoane într-un centrul comercial, după care s-a sinucis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri