Avalanșa din Italia | 23 oameni sunt de negăsit

Data actualizării: Data publicării:
italia

23 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi în Italia, după avalanşa care a distrus complet un hotel.Informaţia vine de la autorităţi, la patru zile de la tragedia în care au murit cinci persoane. În total, numărul supravieţuitorilor a ajuns la 11, printre care o româncă şi cei doi copii ai săi. Au rezistat două zile în capcana de zăpadă, până când salvatorii au reuşit să ajungă la ei.

Pompierii italieni au scos în viaţă două femei şi doi bărbaţi din hotelul acoperit de zăpadă, la aproape trei zile de la producerea tragediei. Potrivit medicilor italieni, cei salvaţi până acum, inclusiv femeia de origine română şi cei doi copii ai săi sunt în stare bună.

Rossano Di Luzio, directorul spitalului din Pescara: Sunt patru copii: Gianfilippo şi Ludovica Parete (n.red. - cei doi copii români), Edoardo Di Carlo, Samuel Di Michelangelo. Cinci adulţi: Adriana Vrânceanu, Francesca Bronzi, Vincenzo Forti, Giorgia Galassi, Gianpaolo Matrone. Starea de sănătate a supravieţuitorilor este bună.

În acest timp, salvatorii încearcă să ajungă şi la ceilalţi oameni rămaşi captivi în hotel.

Walter Milan: Vremea este foarte proastă. A nins de la ora 4 dimineaţa, aproximativ, iar vremea este destul de rece. Acum sunt minus 2 grade.

Iar rudele celor care sunt încă daţi dispăruţi sunt nemulţumite pentru că nu au informaţii clare de la autorităţi.

Bărbat: Sunt tatăl lui Stefano Feniello. Sunt tatăl lui. Mi s-a spus că fiul meu a fost scos, dar nu îl găsim nicăieri. Eu aştept şi ei mă duc cu vorba.

Experţii italieni au reconstituit modul în care avalanşa a venit peste hotelul de lux din localitatea Firandola de pe versantul unui munte din apropiere. Zapada a venit cu violenţă neobişnuită de pe versantul muntos şi a acoperit în întregime hotelul de patru etaje.

Avalanşa devastatoare a avut loc la câteva ore de la producerea unei serii de seisme de intensitate mare. În momentul producerii avalanşei, în hotel erau 30 de persoane. Deocamdată nu se ştie nimic de 15 oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri