VIDEO. Barack Obama, primit cu violenţe la Atena

Data actualizării: Data publicării:
violente grecia

Circa 2.000 de anahişti, membri ai extremei stânga şi studenţi  greci protestează, la Atena, împotriva vizitei pe care a început-o preşedintele SUA Barack Obama. Presa din Grecia scrie că sunt mobilizaţi 3.000 de politişti şi membri ai trupelor speciale. Au avut loc deja ciocniri violente între cele două tabere.

Barack Obama a pornit în ultimul său turneu internaţional în calitate de preşedinte al Statelor Unite. Azi şi mâine va fi în Grecia, de unde va decola spre Germania. Acolo se va întâlni cu Angela Merkel, Francois Hollande şi premierii Marii Britanii şi Italiei. Actualul lider de la Casa Albă vrea să îi asigure pe aliaţii europeni că relaţiile dintre NATO, Uniunea Europeană şi Statele Unite nu vor avea de suferit în mandatul lui Donald Trump. Barack Obama a recunoscut că a fost surprins de victoria miliardarului în alegerile prezidenţiale, dar a găsit explicaţia.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: „Oamenii sunt tot mai nesiguri de identitatea lor naţională şi locul lor în lume, pentru că totul arată diferit şi debusolant. Şi, fără îndoială, acest lucru a dus la crearea unor mişcări populiste, fie ele de stânga sau de dreapta. Şi, evident, preşedintele ales Trump a exploatat această tendinţă din interiorul Partidului Republican şi, apoi, a fost capabil să îşi lărgească aria şi să obţină suficiente voturi pentru a câştiga alegerile”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri