Bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime în Berlin suferă de afecțiuni mintale (primarul orașului)

Data publicării:
masina argintie in vitrina unui magazin
O mașină a intrat în mulțime, la Berlin FOTO: Profimedia Images

Bărbatul care a intrat miercuri cu mașina în plin în trecători într-un cartier central din Berlin, omorând o profesoară şi rănind 14 copii, suferă de afecţiuni mintale, a declarat joi primarul capitalei germane, Franziska Giffey. Ea a mai spus că autorul actului a acţionat cu intenţie.

Anchetatorii încearcă să descifreze cu ajutorul unui interpret „declaraţiile confuze” ale autorului, a spus Franziska Giffey, adăugând că miercuri a fost o „zi întunecată în istoria Berlinului”, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Investigatorii trebuie să determine dacă posterele cu referire la Turcia găsite în automobilul implicat în incident oferă detalii despre motivaţia actului comis de bărbat, care este de origine armeană.

Femeia decedată era o profesoară din landul Hessa, care vizita Berlinul împreună cu un grup de elevi, a declarat Iris Spranger, ministru de interne în oraşul-stat.

„Sunt profund întristat de această crimă oribilă”, a scris pe Twitter cancelarul Olaf Scholz, care şi-a exprimat compasiunea faţă de rudele victimelor şi le-a urat răniţilor o recuperare rapidă.

Potrivit informaţiilor DPA, bărbatul aflat la volan conducea maşina surorii sale mai mari. El ar fi fost cunoscut poliţiei, dar nu în legătură cu extremismul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri