Barcelona și Paris vor fi conectate, de azi, printr-o rețea feroviară de mare viteză

Data publicării:
trenuri spania

Șase ore și 20 de minute este timpul pe care îl vor face de acum înainte cele patru trenuri de mare viteză care vor circula zilnic între Barcelona și Paris, orașe aflate la 830 de kilometri unul de celălalt.

Prețul unui bilet nu este, însă, tocmai mic. Costă aproximativ 200 de euro, în timp ce un bilet de avion pe aceeași rută nu depășește 100 de euro. Călătorii nu par, însă, foarte deranjați de acest lucru.

Până acum, cei care călătoreau cu trenul de la Barcelona la Paris erau nevoiți să schimbe garnitura la punctul de frontieră. În plus, de acum înainte nu doar Barcelona va fi conectată cu alte orașe, ci și capitala Madrid.

Din gara Atocha vor pleca trenuri directe spre Marsilia și Lyon, iar pentru pasionații de călătorii cu trenul va fi posibilă și legătura Madrid - Londra sau Madrid - Bruxelles cu plecare la ora 6 dimineața. Viteza maximă a trenurilor este de 350 de kilometri pe oră, transmite Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 în Spania.

În 2010, Spania a depășit Franța la numărul de kilometri de linie de mare viteză. Are trei mii de kilometri de cale ferată și ocupă, astfel, primul loc în Europa la acest capitol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri