BREXIT | Nigel Farage, ieșire nervoasă în PE

Data publicării:
Conservative Party Conference 2013
Foto: Guliver/GettyImages

Dezbateri aprinse în Parlamentul European, reunit la Strasbourg pentru a discuta termenii negocierii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Nigel Farage, europarlamentarul britanic pro-Brexit, a avut o ieşire nervoasă după ce colegii săi din alte ţări au atras atenţia că Marea Britanie trebuie să-şi plătească toate contribuţiile către Bruxelles, înainte de a părăsi blocul comunitar.

Conservative Party Conference 2013
UK Independence Party Leader Nigel Farage during 'A beer and a fag with Farage' event at the Comedy Store in Manchester, on the second day of the Conservative Party Conference in Manchester.

„Marea Britanie trebuie să-şi achite toate datoriile financiare aşa cum se întâmplă în toate familiile. Când cineva pleacă de acasă şi se mută în altă parte trebuie să plătească facturile pentru lumină, pentru gaze, pentru energie. Regula asta se aplică tuturor”, a spus europarlamentarul italian Gianni Pittela.

Declarația nu a fost pe placul euroscepticului Nigel Farage, care a acuzat că suma de 52 de miliarde de lire sterline este „scoasă din burtă”.

„Aţi început prin a ne spune că trebuie să plătim o factură de 52 de miliarde de lire sterline, o sumă evident scoasă din burtă şi care arată mai degrabă a răscumpărare. Ce ar fi trebuit să recunoaşteţi este că noi am contribuit cu 200 de miliarde de lire la acest proiect. De fapt, voi ar trebui să ne faceţi o ofertă de nerefuzat”, a spus europarlamentarul britanic.

Dezbaterile în Parlamentul European au început acum mai bine de două ore. Europarlamentarii au insistat asupra a trei chestiuni, care spune ei, nu pot fi supuse unui compromis când vor începe negocierile cu Marea Britanie. Mai exact, Marea Britanie trebuie să își achite obligațiile financiare către blocul comunitar. Este vorba de o sumă de bani estimată la 60 de milioane de euro, sumă pe care Londra a spus deja că nu o va achita.

De asemenea, dacă Londra vrea acces la piața unică trebuie să accepte libera circulație, adică angajarea muncitorilor din statele ale UE. Mai mult, spun europarlamentarii un acord comercial cu Uniunea Europeană poate fi negociat doar după ieșire britanicilor din blocul comunitar. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri