Bruxellesul, pregătit să prelungească sancţiuni impuse de UE Rusiei în criza din Ucraina

Data publicării:
steaguri ue multe

Ambasadorii statelor membre la Uniunea Europeană par pregătiţi să prelungească blocarea bunurilor şi interdicţia eliberării de vize impuse celor 146 de persoane şi 37 de entităţi care, potrivit UE, se fac vinovate de acţiuni împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, potrivit News.ro.

steaguri ue multe

Decizia cu privire la o prelungire a acestor măsuri cu şase luni urmează să fie luată înainte de 15 septembrie, fără prea multe dezbateri, au declarat pentru RFE-RL surse europene.

Între entităţile vizate de aceste sancţiuni se află companii din Crimeea şi diverse batalioane formate de separatişti proruşi în estul Ucrainei, dar şi politicieni ruşi precum vicepremierul Dmitri Rogozin sau Dmitri Kiseliov, un prezentator care face parte din conducerea unei companii media de stat pe care mulţi îl consideră propagandistul-şef al Kremlinului.

Aceste sancţiuni au fost impuse în martie 2014, după ce Rusia a invadat şi anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Sancţiunile pe care UE le-a impus sectoarelor energetic, militar şi financiar au fost prelungite până la 31 ianuarie.

Surse europene au declarat pentru RFE-RL că aceste sancţiuni setorialle urmează să fie discutate la summitul şefilor de stat şi de guverne prevăzut în octombrie la Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri