Camioanele Depeche Mode, blocate în Bulgaria de un protest al şoferilor. Concertul de la Istanbul a fost amânat

Data publicării:
02 depeche mode facebook-1

Concertul pe care Depeche Mode urma să îl susţină vineri seară la Istanbul a fost amânat. Un protest al transportatorilor din Bulgaria a blocat pe drum cele 12 tiruri şi cinci autocare cu echipamentul necesar desfăşurării spectacolului.

Sute de camioane au blocat - pentru a doua oară în ultima săptămână - punctele de trecere a frontierei spre Turcia. Şoferii protestează faţă de procedurile greoaie de control din partea turcă.

Concertul de la Istanbul urma celui pe care Depeche Mode l-a susţinut la Bucureşti. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, trupa a cerut scuze fanilor şi a anunţat că va reprograma concertul în cadrul Turneului Delta Machine.

Potrivit Novinite.com, coloana formată joi la Kapitan Andreevo avea o lungime de opt kilometri.

Şoferii bulgari au blocat principalele puncte de trecere a frontierei bulgaro-turce, Kapitan Andreevo şi Lesovo, în semn de protest faţă de autorităţile turce care, în opinia lor, îi discriminează în favoarea colegilor transportatori turci. Ei spun că în multe cazuri sunt nevoiţi să aştepte trei sau patru zile la vamă înainte ca grănicerii turci să le permită accesul. Ajunşi pe teritoriul Turciei, sunt opriţi de organele de control, iar camioanele sunt verificate timp de ore sau chiar zile, susţin ei.

Ca prim efect, clienţii preferă transportatorii turci în defavoarea bulgarilor, aşa că protestatarii solicită ca autorităţile de la Ankara să emită un act scris care să garanteze că drepturile le vor fi respectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri