Casa lui Pinocchio, scoasă la vânzare pentru 10.5 milioane de euro

Data publicării:
pinocchio

Vila care l-a inspirat pe Carlo Collodi este o adevărată bijuterie arhitectonică, ceea ce i-au uimit pe istoricii care au studiat naşterea uneia dintre cele mai frumoase povestiri moderne. Aceasta pentru că, în comparaţie cu somptuosul conac, casa Meşterului Geppetto din capodopera italiană era o simplă cocioabă.

Ne aflăm aici în inima întreprinderii lui Carlo Collodi, în centrul a ceea ce reprezintă crearea lui Pinocchio, întrucât Carlo Lorenzini şi fratele său Parolo au trăit în apropiere de aici, în "Villa del Buon Riposo"”, a explicat Giuseppe Garbarino, istoric.

Specialiştii spun însă că vila nu a fost aleasă la întâmplare ca model de inspiraţie. Casa era înconjurată de mister în secolul al 19-lea, iar grădina din spatele ei se numea "Câmpul Minunilor".

„Se numeşte aşa pentru că în 1873 un grădinar care muncea pentru familia Gerini planta flori aici când a descoperit o comoară. Nu ştim exact ce anume a descoperit, dar în imaginaţia colectivă a oamenilor din Sesto Fiorentino, descoperirea este asociată cu o uriaşă comoară”, a povestit Giuseppe Garbarino.

Carlo Collodi şi-a scris capodopera între 1881-1883 şi îl are ca protagonist pe Pinocchio, o păpuşă din lemn creată de un tâmplar. Marioneta primeşte darul vieţii, dar este şi pedepsită pentru că minte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri