Cât a costat costumul lui Macron purtat la învestire

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron Officially Inaugurated As French President
Foto: Guliver/GettyImages

Noul președinte francez Emmanual Macron a purtat la inaugurarea sa, duminică, un costum care a costat suma modestă de 450 de euro, decizie prin care a încercat se pare să se disocieze de politica bling-bling, relatează Reuters.

Emmanuel Macron Officially Inaugurated As French President
Foto: Guliver/GettyImages

Notabil este însuși faptul că echipa noului șef al statului francez a dezvăluit prețul costumului lui Macron, iar ținuta Louis Vuitton a noii Prime Doamne, Brigitte Macron, i-a fost împrumutată acesteia de celebra casă de modă, adaugă Reuters.

Fostul favorit al cursei prezidențiale, Francois Fillon, a fost serios afectat în timpul campaniei de un scandal de corupție în care s-a făcut referire între altele la un cadou primit de Fillon de la un prosper om de afaceri sub forma a două costume la comandă în valoare de circa 13.000 de euro.

Fostul președinte conservator francez Nicolas Sarkozy (2007-2012) a fost poreclit „președintele Bling-Bling, iar predecesorul lui Macron la Elysee, Francois Hollande, care se autointitulase un președinte normal - a fost criticat pentru că-și plătea frizerul cu aproape 10.000 de euro pe lună.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri