Chișinău. Partenerii europeni au primit explicații după declarațiile lui Dodon

Data actualizării: Data publicării:
pavel filip premierul moldovei - gov.md
Foto: Gov.md

Premierul moldovean, Pavel Filip, susține că afirmațiile președintelui Igor Dodon privind renunțarea la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană rămân doar declarații la nivel politic și că atât Guvernul, cât și majoritatea Parlamentară se axează pe calea europeană, informează Deschide.md.

pavel filip premierul moldovei - gov.md
Pavel Filip / FOTO: gov.md

La începutul ședinței Guvernului de astăzi, premierul a spus că ieri și azi a fost pus în situația să facă mai multe precizări pentru partenerii europeni în legătură cu declarațiile președintelui Dodon.

„Astfel de declarații nu vor avea nici-un fel de aplicare practică la Chișinău. Guvernul nu va accepta în nici-un fel așa ceva. Acest acord este unul din pilonii noștri strategici pe care se bazează Guvernul. Avem regim liberalizat de vize, avem un acord de finanțare macrofinanaciară în valoare de 100 de milioane de euro și dacă cetățeanul simplu nu a simțit aceste investiții ale UE nu este vina Uniunii Europene, ci a administrației de la Chișinău”, a spus Pavel Filip.

Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat ieri că intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri