Conferinţa privind viitorul Europei se lansează la Strasbourg. Cetățenii UE sunt chemați să spună cum vor să arate Uniunea

Data publicării:
EU Referendum - Strasbourg The Seat Of The EU Parliament
Foto: Guliver/GettyImages

O nouă conferinţă despre viitorul Europei se lansează duminică, de Ziua Europei, la Strasbourg, după mai multe luni de pregătiri, anunță DPA, potrivit Agerpres. Cetățenii Uniunii vor fi consultați, timp de aproape un an, în chestiunile care îi preocupă pentru viitorul lor și al UE, urmând apoi să fie căutate soluții la problemele ridicate.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a cerut o dezbatere despre reformarea Uniunii Europene, urmează să susţină un discurs în deschiderea evenimentului de la Strasbourg.

Conferinţa urmează să se desfăşoare până în primăvara anului viitor şi să includă dezbateri între cetăţeni, cu ajutorul unei platforme.

Aproximativ 20 de lideri din Europa au făcut apel la cetăţenii europeni să se implice.

Evenimentul a fost programat să se lanseze de Ziua Europei, marcată în fiecare an la 9 mai.

Conferinţa trebuia să înceapă iniţial în urmă cu un an, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Instituţiile UE au dezbătut de asemenea mai multe luni care ar trebui să fie obiectivele conferinţei.

Și preșdintele Klaus Iohannis a vorbit despre această conferință în mesajul său transmis de Ziua Europei

"Prin această Conferință ne propunem să vedem care sunt așteptările cetățenilor noștri și să găsim împreună soluții pentru a le transforma în realitate. Aspirațiile cetățenilor sunt esențiale pentru edificarea unei Uniuni Europene unite, puternice, pregătite pentru viitor. Lecțiile generate de pandemie, dar și marile transformări, evoluția tehnologică accelerată și eforturile de combatere a schimbărilor climatice vor figura, cu siguranță, printre temele cele mai importante în definirea acțiunii Uniunii pe termen mediu și lung", a spus președintele.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri