Demonstraţii de solidaritate cu kurzii din Turcia

Data actualizării: Data publicării:
demonstratii kurzi

Manifestaţii de solidaritate cu kurzii din Turcia au avut loc în mai multe oraşe din Europa. La Paris, Koln, Atena şi Londra, mii de oameni şi-au exprimat dezaprobarea faţă de ceea ce numesc politica de reprimare dusă de preşedintele Recep Erdogan.

Cea mai mare mobilizare a fost la Koln, în Germania, unde 6.500 de oameni au cerut guvernului condus de Angela Merkel să ia atitudine faţă de politica dusă de regimul aflat la putere în Turcia.

Aliki Gegik, protestatar din Koln: „Aştept reacţia guvernului german. Trebuie să spună şi să facă şi ei ceva. Ceva concret. Eu încă mai aştept.”

La Paris, 2.000 de oameni cu steaguri şi pancarte i-au cerut preşedintelui turc Recep Erdogan să înceteze reprimarea politicienilor kurzi şi jurnaliştilor de opoziţie.

Yuksel Tagim, protestatar din Paris: „Suntem aici pentru că vrem să-i elibereze pe liderii kurzi, să-şi retragă trupele din Kurdistan şi să lase în pace televiziunile, ziarele şi scriitorii. Trebuie eliberaţi.”

O manifestaţie similară a avut loc şi la Atena. Simpatizanţi pro-kurzi au defilat prin centrul capitalei Greciei, după care au protestat în faţa ambasadei Turciei.

Şi la Londra, 2.000 de oameni s-au adunat în Piccadilly Circus şi au denunţat politica dusă de regimul de la Ankara. Un telespectator Digi24 a filmat protestul organizat din capitala britania şi ne-a trimis imaginile la numărul de whatsapp 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri