Dezbinaţi politic, uniţi economic. Europenii au afaceri de miliarde de euro cu Rusia

Data publicării:
bani euro

Regatul Unit al Marii Britanii şi Rusia au avut anul trecut schimburi comerciale de aproximativ 14 miliarde de euro. Cele mai vândute produse britanice în Rusia sunt maşini de lux, arme şi medicamente.

În plus, peste 600 de firme britanice au afaceri în Rusia, iar în ultimii 6 ani, ruşii bogaţi au fost încurajaţi să investească cel puţin un milion de euro în Regatul Unit.

Nici Franţa nu nu e indiferentă când vine vorba de afacerile cu Rusia. Parisul este cel mai mare furnizor european de arme al Moscovei, iar cele două state au avut anul trecut schimburi comerciale în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Printre cele mai mari companii franceze care activează pe piaţa rusă se regăsesc Peugeot-Citroen şi Renault.

Germania cere, pe de o parte, sancţionarea Rusiei, iar pe alta statul german este cel mai important partener comercial pe care Moscova îl are pe bătrânul continent. Anul trecut, cele două state au avut schimburi comerciale de peste 70 de miliarde de euro.

Nici România nu e complet străină de afacerile cu ruşii. Anul trecut, cele două țări au avut schimburi comerciale de aproape 5 miliarde de dolari . Aproape trei sferturi din sumă a fost reprezentată de importurile de ţiţei şi gaze. De cealaltă parte, românii le-au vândut ruşilor maşini şi echipamente de transport. Dacia Duster s-a clasat pe locul 4, anul trecut, în topul celor mai bine vândute autoturisme din spaţiul ex-sovietic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri