Emil Hurezeanu: Aproape că ne transformăm toți în kremlinologi. Toată lumea stă și se uită înspre Putin

Data publicării:
emil hurezeanu - captura digi24

„Toată lumea stă și se uită înspre Putin. Aproape că ne transformăm toți în ceea ce erau, mai demult, trei sferturi din profesorii americani, kremlinologi. Stăteau să ghicească ce o fi în mintea lui Brejnev și a lui Gromîko, mai ales, care era un mare diplomat. Era șeful diplomației sovietice care nu spunea decât Niet. În spatele Niet-ului lui Gromîko s-au ascuns epopei, în interpretările kremlinologilor”, a spus Emil Hurezeanu.

„Să nu intrăm într-o astfel de logică acum. Există pericolul să intrăm într-o astfel de logică”, a adăugat jurnalistul.

În opinia sa, atitudinea Rusiei în privința Ucrainei s-a coagulat și pe fondul ezitărilor Occidentului privind viitorul acestei țări. „ Au fost multe echivocuri, au fost multe slăbiciuni, nu neapărat în dezvoltarea relațiilor cu Rusia. Dincolo de Rusia, a fost soarta aceste țări, Ucraina. Interesul pentru Ucraina trebuia să fie susținut și de la început. De asemenea, poziția SUA în Europa de Răsărit trebuia să fie subliniată tot timpul”, a explicat Emil Hurezeanu.

„Această suprapunere de stări, de politici mai puțin atente, mai puțin solidare, au dus la atitudinea Rusiei”, a adăugat acesta.

Flota rusă din Sevastopol a dat un ultimatum forţelor militare ucrainene din Crimeea să se predea până mâine dimineaţă, la ora 5.00, ora României. Informaţia a fost furnizată de agenţia ucraineană Interfax, care citează surse din Ministerul Apărării de la Kiev. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri