Extragerea anului în Spania. Un român a câștigat 20.000 de euro

Data publicării:
el gordo

Cunoscută sub numele de „El Gordo”, Grăsunul, extragerea loto din Spania este organizată în fiecare an în perioada săbătorilor de iarnă. Dincolo de bucuria pe care le-o aduce celor care reuşesc să pună mâna pe unul dintre premii, extragerea este un adevărat spectacol, pe care îl urmăresc milioane de spanioli.

Ca în fiecare an, în această perioadă, toată Spania este cuprinsă de febra loteriei de Crăciun. Cu un singur bilet de 20 de euroă, se pot câștiga până la 400.000 de euro.

Rând pe rând au fost extrase premiile cele mici, de 1.000 de euro. La o oră de la începerea extragerii, o româncă a anunţat că un norocos va încasa 60.000 de euro. Fetița care a extras numărul norocos se numește Lorena şi este fiica unor români stabiliți în Spania.

Printre sutele de mii de câştigători se află şi români. Unul dintre aceştia este Andrei, un tânăr de 29 de ani din Bucureşti, care venise în vizită la părinţii săi stabiliţi in Spania. El a câştigat 20.000 de euro.

Spune că nu va ţine banii pentru el, ci îi va dona unei asociaţii umanitare al cărei voluntar este din anul 2008 şi care se ocupă cu sprijinirea copiilor bolnavi şi abandonați din Africa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri