Extremistul de dreapta, fost militar, căutat de mai bine de o lună în Belgia ar putea fi mort. Autoritățile au găsit un cadavru

Data publicării:
Mașină a poliției belgiene, în pădure.
Un trup neînsufleţit găsit duminică într-o pădure din estul Belgiei ar putea fi al militarului de extremă dreapta Jurgen Conings, căutat din 17 mai. Foto: Profimedia

Un trup neînsufleţit găsit duminică în estul Belgiei ar putea fi al militarului de extremă dreapta Jurgen Conings, căutat din 17 mai, potrivit primelor elemente ale anchetei, a anunţat Parchetul federal într-un comunicat, informează AFP.

Potrivit primelor constatări, cauza morţii o constituie probabil un act de sinucidere cu armă de foc, ce va trebui confirmat de o expertiză medico-legală, potrivit comunicatului.

Trupul a fost descoperit în pădurea comunei Dilsen-Stockem, într-o zonă unde au fost întreprinse căutări după descoperirea vehiculului său abandonat.

Considerat periculos, acest militar de 46 de ani, monitorizat pentru că ar fi fost un simpatizant al extremei drepte, părea decis să atace reprezentanţi ai statului şi un cunoscut virusolog, potrivit Agerpres.

Bărbatul era suspectat că a sustras mai multe tipuri de arme de foc din unitatea sa înainte de a fugi și era căutat de trupele speciale

El era suspectat că a sustras mai multe tipuri de arme de foc din unitatea sa înainte de a fugi. Patru lansatoare de rachetă antitanc şi muniţii au fost descoperite marţi în maşina sa abandonată în liziera pădurii.

Acest caz a zdruncinat Ministerul belgian al Apărării, din cauza deficienţelor constatate în supravegherea elementelor radicalizate din cadrul armatei. Guvernul belgian a promis să înăsprească regulile de acces la arme pentru militari.

Există o deficienţă în procedură”, a recunoscut la sfârşitul lunii mai ministrul apărării al Belgiei, Ludivine Dedonder. Ea s-a angajat să obţină „modificarea legii” pentru a supraveghea mai bine profilul „tuturor” soldaţilor armatei, dincolo de cei 28 aflaţi deja pe radarul informaţiilor militare pentru simpatiile lor pentru extrema dreaptă, cum este cazul lui Jurgen Conings.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri