Fenomen ciudat pe cerul Marii Britanii din cauza uraganului Ofelia

Data actualizării: Data publicării:
soare rosu twitter

Britanicii au putut observa luni dimineața un fenomen rar pe cer, cauzat de uraganul Ofelia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Fenomenul neobișnuit a putut fi văzut în partea sud-vest, nord-vest și nord-est.Mulți britanici au publicat poze pe rețelele de socializare cu soarele care părea să fie roșu, relatează The Telegraph.

Potrivit meteorologilor, soarele pare roșu din cauza unor curenți care au adus praf saharian.

În unele zone, sistemele de iluminat public au fost pornite din cauza faptului că lumina soarelui era blocată parțial de praful saharian.

O femeie a scris pe Instagram: „Pare că se apropie apocalipsa. A mai văzut cineva soarele care pare roșu? Praful combinat cu vântul puternic și rece, ne face sa ne simțim straniu azi. Aveți grijă”.

Meteorologii spun că urganaul Ofelia trage aer și praf din sudul Europei și Africii.

„Este cu adevărat spectaculos și a atras atenția oamenilor. Am primit multe apeluri”, declară un meteorolog britanic.

Uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, a ajuns în Irlanda, luni după-amiază, iar o femeie a fost ucisă după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina ei, din cauza vântului puternic (mai multe detalii aici).

Serviciul irlandez de Meteorologie a emis alertă cod roşu de vânt puternic începând de luni de la ora 9.00 şi până marţi, la ora 03.00,  pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri