Foto Scandal religios în Italia. Într-o biserică, pruncul Iisus are două mame: „Familiile nu mai sunt doar tradiționale”

Data actualizării: Data publicării:
nastere-iisus-hristos-gay-italia-e1703431343145-640x400
O scenă a nașterii lui Iisus de la o biserică dintr-un cătun din Italia prezintă două mame ale Pruncului Iisus. Foto: Facebook/ Don Vitaliano Della Sala

O scenă a nașterii lui Iisus de la o biserică dintr-un cătun din Italia prezintă două mame ale Pruncului Iisus, în loc de figurinele convenționale Maria și Iosif, a stârnind furie printre catolicii conservatori și politicienii din Italia, relatează Reuters.

Scenele Nașterii Domnului sunt populare în țara în mare parte catolică, dar în ultimii ani au fost din ce în ce mai absorbite în războaie culturale, pe măsură ce societatea sa se laicizează și devine multiculturală.

Preotul de la Biserica Sfinții Petru și Pavel, din Capocastello di Mercogliano, un cătun din provincia Avellino, a apărat reprezentarea nașterii lui Iisus.

„Am vrut să arăt prin această scenă că familiile nu mai sunt doar tradiționale”, a declarat părintele Vitaliano Della Sala pentru Reuters, potrivit News.ro.

”În parohiile noastre, vedem tot mai mulţi copii ale unor noi tipuri de familie care există şi fac parte din societatea noastră, copii ai unor oameni despărţiţi şi divorţaţi, ai unor cupluri gay, ai unor celibatari, ai unor mame tinere”, subliniază el.

Preotul - cunoscut în Italia ca simpatizant al LGBTQ+, declară că atitudinea sa este conformă celei a Papei Francisc care i-a autorizat săptămâna aceasta, printr-o hotărâre istorică, pe preoţi să binecuvânteze cupluri de acelaşi sex.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În schimb, senatorul Maurizio Gasparri de la Partidul Forza Italia, care face parte din coaliţia guvernamentală, consideră că această scenă a naşterii în interpretare gay ”îi ofensează pe toţi cei care au avut întodeauna respect şi devotament faţă de Familia Sfântă”.

De asemenea, Asociaţia Pro-Vita & Famiglia a denunţat o scenă a Naşterii ”periculoasă, ruşinoasă şi blasfematoare”.

Ea a lansat o petiţie online prin care îi cere arhiepiscopului din Avellino să intervină, în care denunţă faptul că această scenă a Naşterii este contrară învăţăturilor Bisericii despre familie şi îi legitimează pe părinţii de acelaşi sex şi pe mamele surogat.

Petiţia a adunat rapid peste 21.000 de semnături.

A avea copii de la mame surogat este ilegal în Italia, iar Parlamentul dezbate un proiect de lege iniţiat de Guvern care introduce sub incidenţă penală cuplurile care recurg la mame surogat în străinătate.

Un senator din partidul Fratelli d'Italia al premierului italian Giorgia Meloni a propus săptămâna aceasta un proiect de lege prin care le interzice directorilor şcolilor să oprească activităţi pe teme catolice precum scenete de Crăciun sau să interzică scene ale Naşterii la şcoli, în urma altui scandal.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri