FOTO Un meteorit ar fi căzut pe o maşină la Strasbourg și a lăsat o gaură cu diametrul de 50 cm

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0823260252
Pompierii şi Poliţia din Strasbourg investighează posibilitatea căderii unui meteorit. Foto: Profimedia

Pompierii şi Poliţia din Strasbourg investighează posibilitatea căderii unui meteorit, în urma unei intervenţii la un vehicul în care au descoperit o gaură cu un diametru de 50 de centimetri, relatează AFP și News.ro.

Pompieri au fost chemaţi luni dimineaţa să intervină la o „degajare de fum dintr-o maşină” staţionată într-un cartier de la periferia oraşului din Alsacia.

„În urma investigației primei echipe, bănuim că este vorba despre căderea unui corp stelar”, scrie Serviciul Departamental de Incendiu şi Salvare (SDIS) din Bas-Rhin în procesul-verbal al intervenţiei, publicat luni la prânz.

profimedia-0823260253
Pompierii şi Poliţia din Strasbourg investighează posibilitatea căderii unui meteorit. Foto: Profimedia

„La sosirea noastră, am constatat un impact puternic, o gaură cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri, obiectul a trecut prin capota, caroseria şi rezervorul vehiculului”, a declarat pentru AFP căpitanul pompierilor Matthieu Colobert.

În urma inspecției s-a stabilit că nu există radioactivitate.

„N-am găsit niciun obiect”, a precizat Colobert. „Fie obiectul este atât de mic încât nu l-am putut găsi, fie impactul a fost atât de puternic încât obiectul s-a dezintegrat şi transformat în praf. Avem, cu toate astea, o bănuială cu privire la o piatră de aproximativ doi centimetri găsită la faţa locului”, a declarat el.

Această piatră a fost predată poliţiei în vederea unor analize complementare în vederea stabilirii naturii acesteia.

„Este un obiect de mărimea unei alune care arată ca lemnul ars foarte uşor”, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a anunţat că obiectul respectiv urmează să fie trimis la Paris, unui serviciu al poliţiei criminalistice.

„A căzut un obiect din spaţiu? Asta e întrebarea”, a declarat poliţistul.

„Chiar şi o bilă aruncată cu mare viteză, aflată în cădere, poate face pagube. Dar rămâne încă de dovedit dacă că este un obiect care provine din spaţiu”, a adăugat el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri