Franța | Biserica unde a avut loc atacul jihadist, redeschisă

Data actualizării: Data publicării:
biserica

Autorităţile franceze au anunţat că biserica catolică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, care a fost atacată în luna iulie de doi jihadişti ai Statului Islamic, va fi redeschisă pentru prima slujbă religioasă după atentatul soldat cu executarea în faţa altarului a preotului octogenar Jacques Hamel. Credincioşii se vor aduna în micul oraş pentru o ceremonie solemnă şi o slujbă de comemorare a preotului catolic ucis, transmite BBC, citată de News.ro.

biserica

Atacul sângeros a fost comis de doi adolescenţi radicalizaţi şi revendicat de către gruparea teroristă Stat Islamic. Cei doi jihadişti adolescenţi au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate franceze, după ce au ieşit din biserica catolică folosind trei măicuţe drept scuturi umane.

Jihadiştii l-au executat pe preotul octogenar în faţa altarului, în timp ce strigau lozinci în arabă, iar un al doilea credincios a fost rănit în atacul asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, o localitatea situată în apropierea metropolei Rouen.

Mii de persoane au luat parte la funeraliile preotului octogenar din Rouen.

De asemenea, membrii comunităţii musulmane au promis că vor lua parte la prima slujbă religioasă după redeschiderea bisericii vizate de atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri