Germania cere agenţilor inculpaţi pentru bătaia din SUA să nu îl însoţească pe Erdogan la summitul G20

Data actualizării: Data publicării:
turci

Germania a avertizat că nu se aşteaptă că agenţii de securitate turci care au fost inculpaţi pentru ciocnirile violente de la Washington, de luna trecută, să îl însoţească pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan la summitul G20 de săptămâna viitoare, relatează BBC News.

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin a afirmat că liderii îşi pot aduce gărzile lor de corp la summitul de la Hamburg, dar a subliniat că trebuie respectată legea.

O listă cu oficiali turci care ar urma să călătorească în Germania pentru eveniment ar include şi mai multe persoane implicate în altercaţiile pentru pentru care au fost inculpaţi 12 agenţi, în SUA.

Suspecţii, toţi cetăţeni turci, includ nouă body-guarzi ai lui Erdogan şi trei poliţişti turci. Ei au fost identificaţi în baza imaginilor filmate cu bătăia.

Imagini video ale ciocnirilor arată membri ai echipei turce de securitate bătând şi lovind manifestanţii. Nouă oameni au fost răniţi.

Departamentul de Stat a protestat oficial pe lângă Ankara, în urma atacului. 

Autorităţile germane se aşteaptă la proteste violente în cursul summitului ce va avea lor pe 7 şi 8 iulie şi pentru care vor fi desfăşuraţi aproximativ 15.000 de agenţi de securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri