Londra. Tânăr condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a plănuit un atentat

Data publicării:
shutterstock_491998846
Foto: Shutterstock

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat luni la închisoare pe viaţă de un tribunal londonez, pentru că a pregătit un atac cu bombă vizând zona comercială Oxford Stret şi pentru că a vrut să comită un atentat la un concert al lui Elton John, relatează AFP citat de News.ro.

shutterstock_491998846
Foto: Shutterstock

El nu va putea fi eliberat condiţionat mai devreme de 16 ani şi jumătate.

Haroon Syed, originair din vestul Londrei, a pledat vinovat în aprilie pentru “pregătirea de acte teroriste” în perioada aprilie-septembrie 2016.

Tânărul intenţiona să atace principala arteră comercială din capitala britanică, precum şi un concert al starului pop Elton John ce a avut loc în Hyde Park pe 11 septembrie 2016, la 15 ani după atenţele de la New York şi Washington.

El a intrat în vizorul forţelor de ordine după ce a discutat online cu un agent al serviciilor de securitate care poza în extremist.

"Syed a recunoscut că a încercat să îşi procure o mitralieră, pistoare, o vestă pentru atentat sinucigaş şi o bombă”, a precizat poliţia.

În iunie 2016, fratele său, Nadir Syed, fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a pregătit o decapitare pe 12 noiembrie 2014. Nadir voia să imite atacul care l-a vizat în mai 2013, în sudul Londrei, pe militarul Lee Rigby.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri