Manipularea alegătorilor, anchetată de autorităţile britanice

Data publicării:
London's Economic Boom Continues
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: A general view of the London Skyline on October 24, 2013 in London, England. London is fast becoming one of the wealthiest cities in the world, with property prices, salaries and investment reaching levels that are causing some concern that a dangerous and unsustainable boom is being created. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Autorităţile britanice au deschis o anchetă asupra modului în care sunt colectate şi folosite datele personale ale alegătorilor.

London's Economic Boom Continues
FOTO: Getty Images

Decizia a fost luată după ce presa din regat a pus la îndoială modul în care acţionează o importantă companie de comunicare strategică. Angajată de tabăra pro-Brexit şi de cea pro-Trump, compania respectivă e bănuită că a manipulat opinia publică. Mai exact, ar fi strâns de pe internet mii de date ale alegătorilor, pe baza cărora a creat un profil al acestora. I-a "bombardat" apoi cu tot felul de mesaje în sprijinul lui Trump şi al taberei pro-Brexit.

În plus, scrie presa de la Londra, Comisia Electorală britanică nu ar fi fost înştiinţată de ajutorul pe care această companie l-a acordat celor care voiau ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Demn de menţionat, acţionarul majoritar al fimei este un apropiat al lui Donald Trump şi al euroscepticului Nigel Farage.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri