Români condamnaţi pentru jafuri de trei milioane de lire

Data actualizării: Data publicării:
Jail of the Plaza de Castilla court Detail of the jail of the Plaza de Castilla court

Membri ai unei grupări de crimă organizată originară din România au fost condamnaţi la peste 50 de ani de închisoare în total, în Marea Britanie, după ce au furat bunuri în valoare de peste trei milioane de lire sterline în raiduri planificate meticulos, relatează Daily Mail.

Jail of the Plaza de Castilla court Detail of the jail of the Plaza de Castilla court

Mai exact, patru membri ai bandei au fost condamnaţi la câte opt ani şi două luni de închisoare pentru conspiraţie în vedea comiterii de jafuri.

Alţi doi membri ai grupării au fost condamnaţi la câte opt ani de detenţie pentru conspiraţie la jaf şi conspiraţie pentru incendierea de magazine în nouă comitate.

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare pentru jaf cu circumstanţe agravante.

Infractorii au dat dovadă de un nivel de planificare aproape „demn de criminalişti” când au desfăşurat raidurile în tot Regatul Unit. Ei au instalat adevărate capcane pentru poliţişti în timpul unui jaf în care au furat ceasuri în valoare de peste 400.000 de lire sterline.

Imagini surprinse de camerele de supraveghere îi arată pe români - îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite - lovind doi câte doi geamul blindat de la intrarea în magazin, până când au reuşit să îl spargă. Ei au intrat apoi în magazin, de unde au furat ceasurile. La plecare, ei au provocat un incendiu pentru a distrage atenţia poliţiştilor chemaţi la locul faptei.

Procurorii au povestit că bărbaţii veneau la unele jafuri pe biciclete, pentru a nu atrage atenţia asupra lor. De asemenea, ei închideau secţiuni de stradă şi chiar legau cabluri industriale perpendicular pe şosele, la plecare, pentru a opri forţele de ordine care îi urmăreau.

În total, ei ar fi vinovaţi pentru 11 jafuri comise în perioada noiembrie 2015 - septembrie 2016.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri