Marine Le Pen, inculpată pentru pentru angajările ficitive de la Parlamentul European

Data actualizării: Data publicării:
France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 15: French leader of the French Far-right party Front National (FN) Marine Le Pen arrives at the Elysee Presidential Palace for a meeting with French President Francois Hollande on November 15, 2015 in Paris, France. Francois Hollande meets party leaders today after a series of fatal shootings in Paris on Friday. (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)

Procurorii francezi au pus-o sub acuzare, vineri după-amiază, pe preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, pentru scandalul angajărilor fictive de la Parlamentul European, informează News.ro.

France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
FOTO: Gulliver/Getty Images

Marine Le Pen este acuzată pentru abuz de încredere, deşi a susţinut anterior că este vorba despre un dosar politic şi a refuzat să depună mărturie înainte de finalizarea alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Reprezentanţii PE suspectează că până la cinci milioane de euro au ajuns în buzunarele unor angajaţi ai Frontului Naţional, care erau înregistraţi drept asistenţi europarlamentari la Bruxelles, deşi activau pentru formaţiunea de extremă-dreapta în Franţa.

Frontul Naţional a dezminţit toate acuzaţiile aduse de PE. 

Le Pen a depus inclusiv o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru ”fals intelectual” vizându-i pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri