Merkel: Nu mă tem de implicarea hackerilor ruşi în alegerile din Germania

Data publicării:
Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 19: Russian President Vladimir Putin waves as he walks with German Chancellor Angela Merkel upon his arrival to discuss the Ukrainian peace process at the Chancellery on October 19, 2016 in Berlin, Germany. The leaders of Russia, Ukraine, France and Germany, known as the Normandy Four, are meeting to discuss implementation of the peace plan known as the Minsk Protocol, a roadmap for resolving the conflict in Ukraine after Russian forces invaded in 2014 and annexed the peninsula of Crimea. The United States has threatened renewed sanctions on Russia if the country did not either implement the plan in the coming months or arrive at a plan on how to do so. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat marţi după-amiază că nu se teme de ameninţarea unei amestecări din partea hackerilor ruşi în alegerile generale din septembrie 2017, informează News.ro.

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan
Vladimir Putin şi Angela Merkel /FOTO: Gulliver /Getty Images

Nu sunt o persoană anxioasă. Voi lupta în aceste alegeri pe baza convingerilor mele. Ştim că atacurile cibernetice reprezintă o provocare internaţională... dar ne aşteptăm ca alegerile germane să continue fără probleme şi avem diferite poziţii pentru a combate o serie de probleme”, a declarat cancelarul german, într-o conferinţă de presă cu Vladimir Putin, la Soci.

În schimb, preşedintele rus a susţinut că ţara sa nu a încercat niciodată să se amestece în problemele politice din alte state, dezminţând din nou că hackerii ruşi au încercat să încline balanţa electorală în favoarea lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Vladimir Putin a declarat că acuzaţiile sunt simple „zvonuri”, după ce un reporter german a întrebat-o pe Angela Merkel dacă se teme de posibila amestecare a ruşilor în alegerile generale din Germania.

„Aţi făcut trimitere la un exemplu care nu a fost dovedit de nimeni şi de nimic. Acestea sunt simple zvonuri utilizate într-o luptă politică din Statele Unite. Nu ne-am implicat niciodată, nici în viaţa politică şi nici în procesele politice din alte ţări. De asemenea, ne-ar plăcea dacă nimeni nu s-ar implica în viaţa politică din Rusia”, a declarat liderul de la Moscova.

Putin a lansat noi atacuri la adresa organizaţiilor nonguvernamentale, susţinând că acestea încearcă „din păcate să se amestece în procesele de politică internă din Rusia”.

Cei doi lideri au discutat inclusiv despre summitul G20, care va fi organizat în iulie la Hamburg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri