Mesaj de Anul Nou de la Papa Francisc. Suveranul Pontif speră că 2015 va fi un an al păcii, nu al conflictelor

Data publicării:
papa revelion

Fraţi şi surori, bună ziua şi un An Nou bun! În această primă zi a anului, în această atmosferă fericită, dar şi friguroasă a sărbătorilor, Biserica vă îndeamnă să vă îndreptaţi afecţiunea către Maica Domnului. Să aveţi cu toţii un An Nou bun, să fie un an al păcii, cu adevărat al păcii!”, a transmis Papa Francisc.

Suveranul Pontif a cerut combaterea sclaviei, a traficului de fiinţe umane şi a prostituţiei, dar şi-a presărat mesajul şi cu momente de destindere. Francisc nu a pierdut ocazia de a glumi, atunci când şi-a dat seama că în mulţimea din piaţă este şi un grup de pelerini latino-americani.

„Vă salut pe toţi şi cum văd că sunt atâţia mexicani, îi salut în mod special. Aşa sunt mexicanii, foarte joviali”, a spus Papa Francisc.

Pe de altă parte, aparent distrat şi cu un uşor tremur în voce, Papa Francisc a rostit rugăciunea tradiţională Angelus, şi le-a cerut în mod special credincioşilor să se roage pentru el: „Un An Nou bun şi vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine”.

Fragilitatea pontifului de 78 de ani şi mesajul său alimentează temerile faţă de starea de sănătate a papei. Mai ales că aseară, în cadrul slujbei din interiorul catedralei Sfântul Petru, a vorbit despre deşertăciunile vieţii. Cât de mult ne place să ne bucurăm de artificii, deşi în realitate ele durează atât de puţin, a spus Suveranul Pontif.

După slujbă, Papa Francisc a coborât în Piaţa Sfântului Petru şi a mers până la altarul Naşterii Domnului, unde s-a rugat timp de câteva minute. Ca de obicei, Suveranul Pontif le-a dat emoţii agenţilor de securitate pentru că s-a dus în mijlocul credincioşilor, a dat mâna şi a discutat cu ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri