UE, îngrijorată de colectarea datelor utilizatorilor Windows 10

Data actualizării: Data publicării:
windows10

Microsoft riscă o investigaţie comună a unor autorităţi în domeniul confidenţialităţii datelor din UE, după ce în ianuarie nu a reuşit să răspundă în mod satisfăcător la îngrijorări legate de colectarea şi procesarea datelor utilizatorilor, prin mai multe schimbări aduse sistemului de operare Windows 10, transmite Bloomberg.

windows10

Oficialii UE în domeniul protecţiei datelor au trimis Microsoft o scrisoare în care afirmă că rămân „îngrijoraţi de nivelul de protecţie a datelor personale”, potrivit unei copii a documentului publicată marţi de autoritatea de reglementare olandeză.

Autorităţile de reglementare din şapte state UE sunt îngrijorate că chiar şi după schimbările anunţate Microsoft nu respectă reglementările fundamentale privind dreptul la viaţa privată.

Compania americană riscă să primească amenzi separate din partea instituţiilor de reglementare europene, dacă acestea vor constata că modul în care foloseşte datele utilizatorilor prin intermediul Windows 10 încalcă legile naţionale în domeniu.

Instituţiile de reglementare, ai căror reprezentanţi se ntâlnesc lunar, au trimis pe 15 februarie o scrisoare directorului general al Microsoft, Satya Nadella, şi directorului pentru confidenţialitatea datelor, Brendon Lynch.

Microsoft „ascultă cu atenţie comentariile din partea autorităţilor de reglementare europene şi va continua să colaboreze cu agenţiile de protecţie a datelor”, se arată într-un comunicat de marţi al companiei.

Companiile americane din sectorul tehnologiei, între care Google şi Facebook, au întâmpinat tot mai multe bariere din partea instituţiilor europene care vor să reducă procesarea neautorizată a datelor personale ale oamenilor.

O nouă lege europeană care va intra în vigoare în mai 2018 va da autorităţilor de reglementare naţionale dreptul de a amenda companiile cu până la 4% din vânzările anuale.

Agenţiile de protecţie a datelor din Olanda, Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ungaria şi Slovacia colaborează în investigarea Microsfot, a anunţat marţi autoritatea olandeză.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri