Moscova consideră inutile noi negocieri internaționale pe tema Ucrainei fără participarea directă a separatiștilor

Data publicării:
serghei lavrov - mid.ru

sursa foto: mid.ru

Rusia vrea ca rezultatele referendumurilor pentru autonomie din estul Ucrainei să fie puse în practică într-un mod civilizat şi fără violenţă. Kremlinul îşi asumă, astfel, rezultatele anunţate de organizatorii celor două consultări populare din regiunile Doneţk şi Lugansk. Potrivit acestora, peste 89% dintre cei care s-au prezentat la urne au votat pentru independenţa celor două regiuni, un rezultat respins şi de guvernul de la Kiev, şi de Uniunea Europeană.

Respectăm voința locuitorilor din regiunile Donețk și Lugansk și suntem de părere că implementarea practică a rezultatelor votului să fie făcută într-un mod civilizat, fără repetarea violențelor, printr-un dialog între reprezentanții Kievului, Donețkului și Luganskului”, a declarat ministrul rus de Extrerne, Serghei Lavrov.

Nu sunt planificate niciun fel de noi reuniuni internaționale pe tema Ucrainei pentru moment, dar am vrea ca eforturile să continue și să rezulte un proces cât mai curând posibil.

 „Am auzit, desigur, declarația ministrului ucrainean de Externe, Andrii Deșcița, am auzit declarațiile reprezentantului Casei Albe că discuțiile ar trebui să continue numai în formatul de patru, adică Rusia, SUA, UE și reprezentanții actualelor autorități de la Kiev. Dar repet, fără includerea oponenților regimului de la Kiev în discuțiile directe despre rezolvarea criziei nu se va realiza nimic”, a punctat șeful diplomației ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri