O nouă zi de proteste în Ungaria, față de taxa pe internet. Ultimatumul dat Guvernului expiră în această seară

Data publicării:
buda

Actualizare 22:40: La această oră, centrul istoric al Budapestei, unde în urmă cu câteva zeci de minute se aflau zeci de mii de oameni, este gol. Protestatarii au plecat la scurt timp după ce au ajuns la punctul final al marșului.

Yvette Mîrza, reporter Digi24, transmite de la Budapesta că nu au fost incidente majore. Oamenii au scandat lozici împotriva Guvernului condus Viktor Orban. Însă, la finalul protestului, atunci cînd și-au jurnaliștii unui post de televiziune și-au făcut apariția li s-au adresat injurii. 


Protestul de astăzi a început după amiază, după ora 19:00 (ora României), în centrul orașului, unde s-au ținut discursuri, iar la această oră are loc ultima fază a protestului de la Budapesta, transmite Yvette Mîrza, trimisul special al Digi24 în Ungaria. Cei 20.000 de oameni s-au oprit în dreptul podului cu lanțuri din Budapesta, mai exact în Piața Clark Adam.

Protestul din această seară a fost mult mai bine organizat decât cel de duminică. În urmă cu două zile manifestanții au spart mai multe geamuri ale partidului Fidesz. Acum, manifestanții au parcurs pe jos circa 5 kilometri și nu s-au înregistrat incidente. Ei au scandat lozinci împotriva Guvernului, însă au fost foarte liniștiți, mai spune trimisul nostru special la Budapesta.

Până la această oră reprezentanții Guvernului nu au oferit nicio explicație despre această taxă pe internet pe care vrea să o impună.

Proteste s-au înregistrat și în alte orașe din Ungaria, nu doar în Budapesta. Manifestații cu privire la această taxă au avut loc inclusiv în Varșovia, capitala Poloniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri