Oamenii dintr-o localitate italiană acuză mafia că aruncă aici substanţe periculoase

Data publicării:
gunoi mafie

Grămezile de azbest, containerele şi cauciucurile de pe terenurile din apropierea localităţii Caivano sunt dovada unei afaceri profitabile pe care o conduce Camorra. Cel puţin 10 milioane de tone de resturi au fost aruncate aici de mafie, de-a lungul ultimilor 30 de ani.

Aruncarea deşeurilor a fost confirmată în 1997 de un informator al poliţiei italiene, infiltrat în rândul mafiei. 16 ani mai târziu, situaţia este aproape neschimbată. Numărului celor care au fost depistaţi cu boli incurabile a crescut cu 40%, iar aerul irespirabil i-a adus la exasperare pe localnici.

Nu doar numărul cazurilor de cancer a crescut, ci şi cel al alergiilor, la fel şi în cazul malformaţiilor. Am avut trei paciente care au avortat. Erau femei tinere ai căror fetuşi aveau malformaţii serioase. Nimeni nu are curajul să ne spună că ne-au ucis copiii, că-şi asumă responsabilitatea şi că vor interveni pentru a-i salva pe copiii care respiră acum acest aer otrăvit”, a declarat Luigi Costanzo, medic.

Oamenii din micuţa localitate i-au scris chiar şi Papei Francisc, cu speranţa că acesta îi va ajuta cumva. Un prim pas a fost făcut de autorităţi, care nu le mai dau voie localnicilor să lucreze anumite terenuri. Un pas prea mic, spun ei, pentru că răul a fost deja făcut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri