Paris | Proteste, ciocniri violente cu poliția și gaze lacrimogene de 1 Mai

Data publicării:
paris

Violenţe de 1 Mai la Paris. Doi poliţişti au fost răniţi, după ce forţele de ordine au intervenit pentru a împrăştia sute de tineri care mărşăluiau pe bulevardele capitalei franceze spre Piaţa Republicii.

În această după-amiază erau programate mai multe mitinguri ale sindicatelor, la Paris şi în alte oraşe, cu ocazia zilei de 1 Mai. Numai că în capitala Franţei, pe lângă protestele paşnice ale sindicaliştilor, au apărut şi grupări de tineri mascaţi şi înarmaţi cu pietre, bâte şi coctailuri Molotov. La Paris, autorităţile franceze erau oricum în alertă din cauza stării de urgenţă instaurate după atacurile teroriste din ultimii doi ani.

Potrivit primelor informaţii, protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţiştii, care au încercat să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

Apoi, autorităţile s-au văzut nevoite să lanseze gaze lacrimogene pentru a ţine mulţimea la distanţă.

Protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar un poliţist a fost rănit în urma violenţelor din Paris.

Aceste ciocniri violente ar putea să continue, având în vedere numărul demonstraţiilor oreganizate de Ziua Muncii, scrie News.ro.

Luni, parizienii s-au adunat pentru un miting paşnic de Ziua Muncii, în vreme ce unioniştii au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

De asemenea, tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri