Parlamentarii spanioli au declarat corridele patrimoniu cultural

Data publicării:
corride

Asemenea scene vor face în contiuare deliciul amatorilor de corrida în Spania şi vor continua să îi oripileze pe iubitorii de animale. Legea care garantează viitorul luptelor cu tauri a trecut de comisia de cultură din parlamentul de la Madrid şi urmează să fie supusă şi votului din Senat - o formalitate, cred analiştii.

Tocmai de aceea, organizaţiile internaţionale pentru protecţia animalelor au condamnat decizia parlamentarilor.

„Parlamentul spaniol şi-a arătat susţinerea pentru o inacceptabilă cruzime faţă de animale şi a alocat fonduri publice unui sport sângeros. Decizia din parlament este o încercare cinică a organizatorilor de corride să ţină în viaţă un domeniu care moare. Corridele sunt crude şi reprezintă o tradiţie învechită, care nu-şi are locul în societatea modernă. Cultura se termină acolo unde începe cruzimea”, se arată în protestul asociaţilor de protecţie a animalelor.

Însă luptele cu taurii au o tradiţie de secole în Spania. În ultimii ani, însă, popularitatea acestor spectacole a început să scadă, pe măsură ce activiştii au atras atenţia asupra tratamentelor aplicate animalelor în arenă.

În Catalonia şi în Insulele Canare, luptele cu tauri au fost interzise. Sondajele mai arată că 76 la sută dintre spanioli se opun folosirii fondurilor publice pentru finanţarea corridelor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri