Persoane dezbrăcate au ucis o oaie sub poarta de la Auschwitz

Data actualizării: Data publicării:
dezbracati

Autorităţile poloneze au arestat 11 persoane, după ce s-au dezbrăcat şi s-au legat de poarta muzeului Auschwitz. De asemenea, martorii susţin că protestatarii au ucis o oaie la intrarea în fostul lagăr de concentrare nazist, unde şi-au pierdut viaţa aproximativ 1,1 milioane de persoane în timpul celui de al Doilea Război Mondial, transmite BBC.

dezbracati

Anchetatorii nu au descoperit, până în acest moment, motivele acestui protest bizar, care a avut loc sub sloganul „Arbeit Macht Frei”.

De asemenea, o petardă a explodat în parcarea muzeului Auschwitz.

Gardienii au intervenit imediat şi le-au cerut protestatarilor să se îmbrace, înainte de a chema poliţia în lagărul din localitatea Oswiecim, notează News.ro.

Între timp, vizitatorii au trebuit să asiste la întreaga scenă şi să plece acasă, pentru că angajaţii au decis să închidă muzeul.

Persoanele arestate au vârste cuprinse între 20-27 de ani, fiind vorba despre şapte bărbaţi şi patru femei.

Autorităţile au precizat că este vorba de şase polonezi, patru bieloruşi şi un german, care ar putea să fie acuzaţi pentru insultarea unui monument sau a unui loc simbolic.

Presa locală susţine că persoanele implicate au utilizat o dronă pentru a filma acest protest şi au întins un banner cu mesajul „iubire” pe poarta lagărului Auschwitz.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri