Peste 500 de migranți au fost salvați în largul Insulelor Canare din Spania

Data publicării:
More than 500 migrants arrive in El Hierro overnight
Cele șapte insule ale arhipelagului au devenit principala destinație pentru migranții din Senegal. Sursa foto: Profimedia Images

Peste 500 de migranți au fost salvați în Oceanul Atlantic, în largul Insulelor Canare din Spania, a anunțat sâmbătă paza de coastă spaniolă. Numărul de persoane care au sosit în arhipelag până acum, în acest an, s-a apropiat de recordul istoric înregistrat în 2006, transmite Reuters.

Paza de coastă a spus că au găsit și două cadavre printre cei salvați de pe patru bărci, în apele de lângă El Hierro, cea mai mică și cea mai vestică dintre Insulele Canare.

Alte două persoane au murit ulterior în spital, a declarat Garda Civilă Spaniolă, care a participat și la salvarea unor femei și copii care se aflau printre migranți.

More than 500 migrants arrive in El Hierro overnight
sursa foto: Profimedia Images

Numărul sosirilor a crescut recent, deoarece vremea mai blândă și mările mai calme din septembrie au făcut mai fezabilă încercarea de traversare încă periculoasă din Africa.

Ministerul de Interne al Spaniei a declarat joi că un total de 30.705 de migranți fără acte au ajuns în Insulele Canare în primele 10 luni ale acestui an, reprezentând o creștere de 111% față de aceeași perioadă din 2022.

Această cifră se compară cu recordul pe întregul an de 31.678 de migranți sosiți în Insulele Canare în 2006, când alte rute către Europa au fost blocate.

More Than 500 Migrants Arrive In El Hierro Overnight
sursa foto: Profimedia Images

Insulele Canare au reprezentat locurile unde au ajuns cei mai mulți migranți din numărul de 43.290 de migranți fără acte care au sosit în Spania, pe apă, anul trecut.

Arhipelagul se află la aproximativ 100 km în largul coastei de vest a Africii. Cele șapte insule ale sale au devenit principala destinație pentru migranții din Senegal și din alte țări africane care încearcă să ajungă în Spania, fug de conflict sau caută o viață mai bună.

Guvernul spaniol a declarat că va crea locuri de cazare de urgență suplimentare pentru aproximativ 3.000 de migranți în cazărmi militare, hoteluri și pensiuni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri